Tilläggsisolera tak och vägg i Stockholm
Den här förfrågan lämnades våren 2024 i kategorin Isolering.
Du kan också få hjälp med Isolering i Stockholm!
Vi är en BRF som ska tilläggsisolera ett tak och en vägg mot fasad med fönster. Taket är ca 20kvm och väggen ca 13,5kvm. Se bifogad bilaga för mer info.
Uppdraget görs mot föreningen i en lägenhet för en medlem.
Uppdraget görs mot föreningen i en lägenhet för en medlem.
4 företag svarade på jobbet
- M BOOM AB
- Byggium AB
- Ruben Bygg AB
- A.J.V. Bygg AB
Andra som fått hjälp med isolering
Ljudisolera en igenbommad dörr i Stockholm
Jag ska flytta in i en psykoterapeut mottagningen på Östermalm. I rummet jag ska vara finns en igenbommad dörr, tyvärr går ljudet ändå igenom och det behöver på något sätt ljudisoleras…Riva gamla väggar och sätta upp nya med rätt isolering på mindre vind i Stockholm, inom 3 månader
Ska riva gamla väggar på en vind på cirka 5-6m2. De har utsatts för mögel då det inte funnits någon isolering. Så riva dessa och sätta upp helt nya med rätt isolering.Isolering av golvbjälklag i Stockholm
Vårt radhus är byggt 1958 och grunden består till viss del av en reglad grund mot mark. Vid besiktningen vid köpet av huset påvisades fukt i golvbjälklaget. Vi behöver isolera för att…Isolering i Lidköping
Vi skulle vilja isolera förrådet och få hjälp med utförande av arbetet. Förrådet har 7,8 m2.Ljudisolera tak mot grannen i Stockholm
Önskar hjälp med att ljudisolera tak mot grannen cirka 5 m2.Isolering av totalt 72 fönster fördelat på alla 27 lägenheter i Stockholm
Jag skriver till er på uppdrag av vår bostadsförening, Pistongen 5 som är intresserad av att utföra tilläggsisolering av fönster i vår förening. I dagsläget läcker det mellan…Företag som är intresserade av isolering i Stockholm
Vanliga frågor och svar om isolering
Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.
På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.
Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.
”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
- Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
- Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
- Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
- Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
- Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
- Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
- Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
- För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.
Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.