Detta gäller för ROT & RUT fram till årskiftet!

2024 närmar sig sitt slut, och med det kommer även den tillfälliga höjningen av ROT- och RUT-avdragen att löpa ut. Från och med den 1 juli i år höjdes taket för både rotavdraget och rutavdraget till 75 000 kr per person och avdragstyp. Detta innebär att du kan göra avdrag på upp till 150 000 kr per person totalt, vilket är en unik möjlighet att spara pengar på större projekt i hemmet.

Rotavdrag – 30% av arbetskostnaden

Om du har planer på att renovera ditt hem, är detta sista chansen att utnyttja det höjda taket. Med rotavdraget kan du dra av 30% av arbetskostnaden för projekt som renovering av kök och badrum, installation av värmesystem, eller tillbyggnad av altaner och uthus.

Rutavdrag – 50% av arbetskostnaden

För dig som behöver hjälp med hemstädning, trädgårdsarbete eller andra hushållsnära tjänster är rutavdraget perfekt. Här kan du dra av 50% av arbetskostnaden för tjänster som städning, tvätt och trädgårdsskötsel. Detta avdrag kan du kombinera med rotavdraget, då de har separata tak.

Varför agera nu?

Det är högsäsong för hantverkare, och med den tillfälliga höjningen av ROT- och RUT-avdragen fram till årsskiftet är det dags att agera nu. Planera dina projekt, oavsett om det handlar om renovering eller hushållsnära tjänster, för att maximera dina avdrag. Vänta inte för länge – detta är din chans att dra nytta av avdragen innan det är för sent!

Använd Servicefinder för trygghet och enkelhet

När du ska anlita hjälp är det viktigt att välja registrerade och godkända företag för att säkerställa att du kan utnyttja ROT- och RUT-avdragen. På Servicefinder gör du just detta. Använd Servicefinder redan nu för att jämföra flera företag och hitta det som bäst matchar dina behov – snabbt, enkelt och tryggt.

Så vänta inte längre – nyttja ROT- och RUT-avdragen nu innan tiden tar slut!