Slipa golv på Gotland

Är det dags att slipa golvet? Vi har duktiga golvslipare på Gotland och hjälper dig att snabbt hitta rätt.

Jämför offerter och omdömen direkt i telefonen, surfplattan eller i datorn. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Ange ditt postnummer här intill, så är du på god väg på att få prisförslag från flera hantverkare som slipar golv på Gotland.

» Vår tjänst är alltid gratis och helt utan förpliktelser!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Var på Gotland behöver du slipa golv?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Vilken typ av behandling önskas?
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
  • 4,7
  • 10 000+
    Anslutna företag
  • 9 429
    Pågående jobb
  • 26 000+
    Omdömen om företag
  • 4,6/5
    Företagens snittbetyg

Vad kostar det att slipa golv på Gotland ?

Grovt uppskattat kostar det 5000-10000:- att slipa ett trägolv om ca 20 kvadrat. Priset kommer variera, exempelvis beroende på om det är ett massivt trägolv, parkettgolv eller laminatgolv, och om det finns skador som behöver repareras. Om det är på Gotland eller någon annanstans i landet kan också påverka, då det ofta är dyrare i storstäder än på landsbygden.

Gäller ROT-avdraget på Gotland?

Ja, ROT-avdraget gäller lika i hela landet och framför allt så gäller ROT för golvslipning. ROT-avdraget är en skattereduktion som du kan dra av från arbetskostnaden för underhåll i hemmet och för reparationer som till exempel att slipa golv, upp till en viss gräns. Du måste också ha betalat skatt under föregående taxeringsår för att vara berättigad till avdraget.

För 2023 så ger ROT-avdraget en skattereduktion på upp till 30% av arbetskostnaden, upp till ett maximalt belopp på 75 000 kronor per person och år.

Få gratis offerter på golvslipning

Slipa inte golvet utan att först ta in några offerter från några duktiga hantverkare på Gotland med omnejd. Och överlåt jobbet att hitta företagen åt oss! Du lämnar snabbt och enkelt en förfrågning här (det tar bara ett par minuter), så samlar vi in sedan in offerterna åt dig. Hittar vi inga golvslipare på Gotland, så brukar man få förslag från närliggande orter, oftast samma dag.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen och referenser och så samlar vi dina och företagens meddelanden på samma plats.

När du granskat prisförslagen och jämfört golvslipare, först då behöver du bestämma dig för om du vill ha hjälp från en professionell golvslipare, eller om du vill ge dig på att slipa om golvet helt själv.

Gör därför så här – innan du hyr eller köper en dyr slipmaskin – fyll i en förfrågning direkt. Vem vet, kanske blir du förvånad över hur billigt det är att få hjälp med golvet på Gotland, åtminstone om man jämför med att hyra golvslip och göra jobbet själv. En duktig golvslipare ser naturligtvis också till att behandla det slipade golvet på bästa sätt, så du blir riktigt nöjd.

Hur vet jag om mitt golv går att slipa?

Det finns några saker som är viktiga att kolla upp innan du slipar golvet - alla golv bör nämligen inte slipas. Kolla upp det här:

Golvtyp: Golvtyper som inte går att slipa inkluderar exempelvis laminatgolv och vinylgolv. Detta beror på att dessa golvtyper har en yta som inte är äkta trä eller sten. Om du skulle försöker slipa dessa golvtyper kan du skada golvets yta och förstöra hela golvet. Andra golvtyper som inte heller bör slipas är golv med ett tunt ytskikt. Vissa typer av parkettgolv kan till exempel ha ett tunt lager av äkta trä. Massiva trä och stengolv, däremot, kan i många fall slipas flera gånger under sin livstid.

Golvets skick: Det kan också vara så att ditt golv, oavsett om det går att slipa, har alldeles för grova repor, bucklor eller andra typer av skador som inte går att slipa bort. Därför kommer resultatet inte bli som du har tänkt dig och du har lagt ner tid på onödigt jobb.

Sammanfattningsvis, det är alltså väldigt viktigt att ta reda på vilken golvtyp du faktiskt har och inspektera det noggrant innan du börjar slipa. Vårt bästa tips är att rådfråga en professionell golvslipare om du är det minsta osäker!

Om jag inte hittar någon som kan hjälpa mig på Gotland då?

Om vi trots allt inte hittar någon som hjälper dig, då kanske du ändå väljer att slipa golvet själv och det kräver lite kunskap och rätt utrustning. För att slipa golvet själv behöver du en golvslipmaskin, sandpapper i olika kornstorlekar, dammsugare, skyddsglasögon och hörselskydd. Innan du börjar slipa, se till att rensa bort allt från rummet och glöm inte att dammsuga och torka av golvet regelbundet för att undvika stora mängder damm runt om i din bostad.

Börja med att slipa golvet med grovt sandpapper för att ta bort eventuella ojämnheter eller gammal ytbehandling. Sedan kan du fortsätta med finare sandpapper för att få en så jämn yta som möjligt. Därefter är det dags att slipa golvet med golvslipen som du antingen kan köpa eller hyra. Kostnaden för att hyra en golvslip ligger på ca 400-1000 kr/dag. Tyvärr vet vi inte på rak arm var man hyr golvslipningsmaskiner på Gotland, men det finns troligen på de flesta större orter.

När slipningen är klar är det dags för att applicera en ny ytbehandling. Här är det viktigt att välja rätt typ av ytbehandling baserat träets egenskaper och användningsområde. Olika typer av ytbehandlingar ger dessutom olika utseenden på golvet.

Hur många gånger kan jag slipa mitt golv?

Golvmaterialet, tjocklek, hur mycket material som avlägsnas vid varje slipning, samt golvet skick och kvalitet är bara några faktorer som avgör hur många gånger du faktiskt kan slipa ditt golv.

Generellt sett kan ett massivt trägolv slipas flera gånger, vanligtvis upp till 3-5 gånger. Dock är det viktigt att inte slipa golvet för ofta eller för mycket vid varje enskilt tillfälle, eftersom detta kan skada träets struktur och minska golvet livslängd.

Vad kostar det att slipa golvet om jag skulle göra det själv?

Som med allt annat - den totala kostnaden för att slipa golvet beror på ett flertal olika parametrar. Vilken typ av golv har du? Hur stor är den totala golvytan du ska slipa? Och vilken sliputrustning krävs för just ditt golv?

För att göra det själv krävs till själva slipning följande; sandpapper, slipmaskin och dammsugare. Kostnaden för sandpapper varierar beroende på kornstorlek och märke, men vanligtvis kostar det från några kronor till ett par hundra kronor per styck. Räkna med runt 400-1000 kr per dag för att hyra en golvslip. En dammsugare kostar mellan 1000-2000 kr att köpa eller runt 300-500 kr att hyra för en dag.

En annan faktor att ta hänsyn till är kostnaden för eventuella reparationer och ytbehandlingar som du kanske vill göra efter slipningen är klar. Om du till exempel behöver laga några hål eller repor i golvet kan det kräva extra material och kostnader.

För en ungefärlig uppskattning kan du räkna med att betala mellan några tusenlappar upp till tiotusen kronor för material och hyra av utrustning, beroende på omfattningen av arbetet och vilka produkter och verktyg du väljer att använda.

Lycka till!

Slipa golv

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Kunder som slipar golv letar också efter

Golvläggning på Gotland

Golvläggning på Gotland ROT

Planerar du att lägga nytt golv? Oavsett om du ska lägga parkett, sten- eller vinylgolv - hos Servicefinder hittar du duktiga golvläggare som står redo att hjälpa dig med ditt nya golv!

Målare på Gotland

Målare på Gotland ROT

Att måla om eller tapetsera ett rum är ett enkelt sätt att ge hela hemmet ett lyft. När du använder Servicefinder får du enkelt kontakt med flera målare som vill göra jobbet åt dig. Jämför företagens offerter och omdömen helt gratis och gör ett tryggt val.

Snickare på Gotland

Snickare på Gotland ROT

Planerar du ett nytt projekt och behöver en snickare för jobbet? Hos oss på Servicefinder får du offerter från duktiga snickare – helt gratis och utan förpliktelser.

Golvvård på Gotland

Golvvård på Gotland RUT

Behöver ditt golv rengöras på djupet? Oavsett vilken typ av golv du har kommer det till en punkt där en rejäl rengöring behövs. Hos oss hittar du flera specialister inom golvvård som står redo att hjälpa dig med ditt golv!

Företag som slipar golv på Gotland

Din Lokala Hjälpreda i Gotland

(1 omdöme)

VI DRIVS AV EN STARK PASSION ATT RENOVERA DRÖMHEM SEN VI STARTADE 2014 SÅ HAR VI HJÄLPT HUNDRATALS LIDINGÖBOR MED ALLA SLAGS RENOVERINGARVårt team …

VI DRIVS AV EN STARK PASSION ATT RENOVERA DRÖMHEM SEN VI STARTADE 2014 SÅ HAR VI HJÄLPT HUNDRATALS LIDINGÖBOR MED ALLA SLAGS RENOVERINGARVårt team har en rik helhetskompetens som behövs för att se till att alla våra renoveringen utförs effektivt och säkert. Behöver du hjälp med att bygga badrum eller kanske …

Svenman Service & Bygg

(7 omdömen)

Exceptionell nivå av städtjänster. Vi grundades 2003 och blev en av de ledande leverantörerna av flytt- och städlösningar för bostäder och …

Exceptionell nivå av städtjänster. Vi grundades 2003 och blev en av de ledande leverantörerna av flytt- och städlösningar för bostäder och kommersiella företag i Sverige. Vi på råsunda flytt och städ är experter på allt kring flytten. Det som är speciellt med oss är att vi har stort fokus på effektivitet. Det gör att …

Mah Bygg i Sverige

Inga omdömen ännu

Bra byggservice i Sverige - Under namnet Mah Bygg I Sverige så utför vi byggservice i bred utsträckning. Vi bygger byggställningar, installerar …

Bra byggservice i Sverige - Under namnet Mah Bygg I Sverige så utför vi byggservice i bred utsträckning. Vi bygger byggställningar, installerar fönster, river, målar, byggstäd m.m. Allt du kan tänka dig och lite till! Våran vision är att finns tillgänglig i hela Sverige och leverera samma kvalité i samtliga städer. …

Exempel på slipade golv på Gotland

Golvslipning av ca 40 kvm i Gotland

Fredrik lämnade en förfrågan vintern 2019:

Golvslipning av ca 40 kvm i Gotland

Slipning och vaxning av furugolv, cirka 40 kvm.

Tar gärna offert med kostnad per kvm, då vi inte mätt upp exakt area ännu.

Fredrik fick ett svar på sin förfrågan

Trägolv i fridshus som ska slipas och lackas.

Peter lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Trägolv i fridshus som ska slipas och lackas.

Redan tidigare lackat trägolv som ska slipas och lackas (med vit pigment).
Kök cirka 10,5 kvm.
Gästrum cirka 10 kvm.
Tambur 1 cirka 2,5 kvm.
Tambur 2 cirka 2,6 kvm.
Sammanlagt alltså cirka 26 kvm.

Peter fick ett svar på sin förfrågan

Golvslipning Visby innerstad

Patrik lämnade en förfrågan sommaren 2020:

Golvslipning Visby innerstad

Slipning av bottenvåning i ett bulhus i Visby innerstad av tidigare lackat furugolv, ca 25-27 kvm, och efterbehandling med vitolja för att få fram ett vitkalkat golv.

Vanliga frågor och svar - slipa golv

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-04-24
Idag vill vi dela med oss av några av våra favorittips på billiga men effektiva sätt som lyfter ditt hem. Ibland kan det kännas som att en totalrenovering är det enda sättet att förbättra ditt hem, men det finns faktiskt många småsaker du kan göra som kommer göra en stor skillnad, utan att lägga en förmögenhet. Så, låt oss ta en titt på några av dessa idéer och se om det finns något som passar dig och ditt hem!
2022-09-16
Börjar ditt golv där hemma kännas slitet och nedgånget? Har du fått nog av fula repor och hack i parketten? Eller har du helt enkelt bara tröttnat på ditt gamla golv? Oavsett anledning, finns det två alternativ som du alltid bör ställa mot varandra – slipa eller lägga nytt!
2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.

Slipa golv

Det har i flera år varit en slitsam process för golvsliparen att genomföra golvslipning. Den som slipar golvet måste ha många års vana av golvslipning. Det frisläpps dessutom små partiklar av damm i luften som hantverkaren andas in, vilket kan medföra cancer och andra åkommor. Det klokaste valet är att anlita en golvslipare som kollar av ditt golv och noterar vad som är nödvändigt att bruka för att du ska bli hundra procent nöjd. På Servicefinder sänder du enkelt en förfrågan, som vi behandlar och tar fram minst en golvslipare på Gotland som passar dina behov. Inom kort mottager du offerter, där du kan välja vilken golvslipare du vill att anlita.

Mellan var tionde och var femtonde år bör golvet slipas om, eftersom lacken slits ned allteftersom. Det är både miljövänligare och billigare att slipa golvet mot att köpa och anlägga nytt sådant. Golvslipare i nutid ger kunden ett grundligt slipat golv såväl som erbjudan om underhåll vid potentiellt lätta golvskador.

Golvslipning är en komplicerad bearbetning för den som inte har kännedom kring området. Golvslipning rör sig inte bara om att slipa golvet med rätt slipmaskin, utan det behövs även rätt produkter för själva slipningen såväl som till ytbehandlingen som ska utföras.

Det bästa är att kontakta en golvslipare eftersom golvslipning är en process som kräver god kunskap i branschen. På Servicefinder kan du enkelt leta efter en golvslipare på Gotland. Skicka iväg en förfrågan så mottager du inom en snar framtid minst en offert från en företagare som erbjuder sig att slipa ditt golv.

Gotland

Gotland är Sveriges största ö med dess yta om 2 994 km². Gotlands folktäthet omsluter 18 invånare/km² av sin totala folkmängd på 38000 personer. På Gotland spelas många filmer in, några exempel är "Scener ur ett äktenskap", "Skammen" och "Såsom i en spegel" - alla i regi av Ingmar Bergman.

Gotland var under vikingatiden ett av norra Europas högst förmögna områden. Detta härstammar från då handelsbönderna på ön tog till en lyckosam handel mellan Väst- och Östeuropa. Än idag grävs det fram stora guldskatter på ön. Bönderna på Gotland rådde monopol på ekorrens vinterpäls, även kallad gråverk, vilken var på modet bland kungligheterna runtom Europa.

Visby är en av Sveriges mest välbesökta resmål. Över 800 000 semestrande tar sig över med båt årligen sommartid till Gotland. Flest turister anländer under populära Medeltidsveckan i Visby.

Företagadet på ön består i huvdsak av livsmedelsindustri, elektronikrelaterad verksamhet och cement- och stenindustri. Elektronikindustrins närvaro minskade dock då Ericsson/Flextronics i början av 2000-talet stängde ned fabriken i Visby. Senare har det vuxit fram bolag inom tjänstesektorn som exempelvis Svenska Spel och PayEx. Den näring som växer snabbast på Gotland, är turismen och betraktas därmed med fog som den mest betydelsefulla och värdefullaste inkomstkällan.